Clearfog pro : how use the switch and eth1

Hy, Here i come again :slight_smile:

Another question : i tried to use the 6 ports switch.

When i do the command line ip addr i have :

debian@sr-cn913x:/etc/network/interfaces.d$ ip addr
1: lo: <LOOPBACK,UP,LOWER_UP> mtu 65536 qdisc noqueue state UNKNOWN group default qlen 1000
    link/loopback 00:00:00:00:00:00 brd 00:00:00:00:00:00
    inet 127.0.0.1/8 scope host lo
       valid_lft forever preferred_lft forever
    inet6 ::1/128 scope host
       valid_lft forever preferred_lft forever
2: eth0: <NO-CARRIER,BROADCAST,MULTICAST,UP> mtu 1500 qdisc mq state DOWN group default qlen 2048
    link/ether 92:a1:44:f1:1d:a9 brd ff:ff:ff:ff:ff:ff
3: eth1: <BROADCAST,MULTICAST,UP,LOWER_UP> mtu 1500 qdisc mq state UP group default qlen 2048
    link/ether fe:d6:34:e0:9b:47 brd ff:ff:ff:ff:ff:ff
    inet6 fe80::fcd6:34ff:fee0:9b47/64 scope link
       valid_lft forever preferred_lft forever
4: eth2: <BROADCAST,MULTICAST,UP,LOWER_UP> mtu 1500 qdisc mq state UP group default qlen 2048
    link/ether b6:2d:3a:a2:5d:b1 brd ff:ff:ff:ff:ff:ff
    inet 192.168.1.55/24 brd 192.168.1.255 scope global dynamic eth2
       valid_lft 86352sec preferred_lft 86352sec
    inet6 2a01:cb1d:282:f300:b42d:3aff:fea2:5db1/64 scope global dynamic mngtmpaddr
       valid_lft 1799sec preferred_lft 599sec
    inet6 fe80::b42d:3aff:fea2:5db1/64 scope link
       valid_lft forever preferred_lft forever
5: eth3: <BROADCAST,MULTICAST> mtu 1500 qdisc noop state DOWN group default qlen 1000
    link/ether 00:1e:10:1f:00:00 brd ff:ff:ff:ff:ff:ff

In the DTS, there is eth0(cage sfp), eth2(port next to cage sfp) and eth1 with lan1,2,3,4,5,6, no eth3
What is the eth3?

How active,configure lan1-6 in etc/network/interfaces?

Thank you by advance :slight_smile:

Hy again ^^

I have found the answer for the eth3 : i have an Airbox 4G plugged in the USB.

One less question ^^

Could you please post a link to a pastebin with your full dmesg logs?

1 Like

Hy,
Thanks to answer me

Here the Dmesg logs

with my custom linux(buildroot), or the debian downloaded in the git of solidrun, i don’t see lan0 lan1… in /sys/class/net/

Hy again,

I think i found the problem :

[ 9.881703] mv88e6085: probe of f212a200.mdio-mii:04 failed with error -110

Because if a driver or the DTS?

Hy again ^^

I have tried with Ubuntu build with cn913x_build.
Same problem.
Always :

mv88e6085: probe of f212a200.mdio-mii:04 failed with error -110

But when a i do the command Line lsmod i see the module mv88e6xxx.

I tried to give a static ip adresse to eth1. No more good.

Some has an Idea please :slight_smile:

Hy.
One Question :slight_smile: :

Someone has a Clearfog pro with thé som cn9130?
If yes, Can he/she post his/her dmesg?

It is to compare with mine, to try to find where is my problème.

Thanks by advance.

Sorry about the delays. I am taking a look at it.

You are super ^^ thanks you

hy,

lil up if someone can post his dmesg ( clearfog pro).

It allows me to compare (modules load, etc…)

Thank you :slight_smile: